Η ΒΟΙΘΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΑΣ. GREEK BLOGGERS

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 08/09/2009

1735 - Γεννιέται ο Γερμανός συνθέτης Γιόχαν Κρίστιαν Μπαχ, γιος του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
1929 - Σποραδικά κρούσματα πανώλης εμφανίζονται στην Αθήνα.
1931 - Ο τερματοφύλακας της Σέλτικ Τζον Τόμσον χάνει τη ζωή του έπειτα από εσκεμμένο χτύπημα του επιθετικού της Ρέιντζερς Σαμ Ινγκλις.
1931 - Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απαγορεύει την τελωνειακή ένωση μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας.
1939 - Οι ΗΠΑ δηλώνουν την ουδετερότητά τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
1957 - Εκδίδεται το βιβλίο του Τζάκ Κέρουακ "Στο δρόμο" (On the Road), το οποίο βασίζεται στη φιλία του συγγραφέα με τον Νιλ Κάσιντι, ένα από τα πιο γνωστά δείγματα των μπίτνικ.
1992 - Ο Πρινς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής της Αμερικής, καθώς υπογράφει συμβόλαιο 100.000.000 δολαρίων με την εταιρία Warner Bros.
1993 - Αποθεώνονται στην Επίδαυρο οι Χοσέ Καρέρας και Μονσεράτ Καμπαγιέ.
2001 - Το ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας συνοδεύεται από μια ήττα 5-1 από τη Φινλανδία στο Ελσίνκι.
2002 - Παραδίνεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να αναλάβει, όπως είπε, την πολιτική ευθύνη για όλες τις ενέργειες της 17Ν. Ο "Λουκάς" της 17Ν πηγαίνει στη Γ.Α.Δ.Α με ταξί από τον Πειραιά, παρουσιάζεται στον αξιωματικό υπηρεσίας και λέει ότι είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θέλει να παραδοθεί.
2004 - Σε κλίμα έντονου φανατισμού, που τελικά οδηγεί σε επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, διεξάγεται στα Τίρανα ο αγώνας των δύο Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μετά τη λήξη του αγώνα, όπου η Εθνική μας ηττάται με 2- 1, σκηνές βίας μεταξύ φανατικών Αλβανών και Ελλήνων εξελίσσονται σε ελληνικές πόλεις, αλλά και στα Τίρανα. Μάλιστα, στη Ζάκυνθο ένας 22χρονος Έλληνας χάνει τη ζωή του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται τραυματισμοί και ακολούθησαν συλλήψεις. Τα επεισόδια καταδικάζουν η ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα.

ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Διάφορες Ειδήσεις - Συνεχής Ροή