Η ΒΟΙΘΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΑΣ. GREEK BLOGGERS

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 05/09/2009

1774 - Στη Φιλαδέλφεια (Β. Αμερικής) συνέρχεται για πρώτη φορά το «ηπειρωτικό κογκρέσο», στο οποίο αντιπροσωπεύτηκαν οι 13 τότε βορειοαμερικανικές αποικίες, το οποίο μετονόμασε τις Ηνωμένες Αποικίες σε Ηνωμένες Πολιτείες, και αποτέλεσε τον πυρήνα της δημιουργίας των ΗΠΑ.
1836 - Ο Σαμ Χιούστον εκλέγεται ως ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τέξας.
1863 - Ο Δανός πρίγκιπας Γουλιέλμος Χριστιανός Γεώργιος, που είχε ανακηρυχθεί βασιλιάς των Ελλήνων, με το όνομα Γεώργιος Α', αναχωρεί από την Κοπεγχάγη για την Αθήνα. Αποχαιρετώντας τον, ο πατέρας του, βασιλιάς της Δανίας, υπενθυμίζει: «Να θυμάσαι ότι αποστολή των βασιλέων είναι να βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν».
1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ρωσία κηρύσσει το πόλεμο κατά της Βουλγαρίας.1946 - Γεννήθηκε ο Φρέντι Μέρκιουρι, Βρετανός συνθέτης, τραγουδιστής του βρετανικού ροκ συγκροτήματος «Κουίν»
1997 - Πέθανε η Μητέρα Τερέζα, φιλάνθρωπος (βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 1979)
1997 - Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοινώνει πως η Αθήνα επιλέχθηκε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
2002 - Παραδίδεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Δημήτριος Κουφοντίνας, ο οποίος ήταν συνεργός στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».
2006 - Πέθανε ο Απόστολος Σουγκλάκος, Έλληνας παλαιστής και ηθοποιός

ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Διάφορες Ειδήσεις - Συνεχής Ροή